Antena 3 CNN Be EU Be EU. Deciziile oamenilor politici ar putea avea efecte chiar și pe o durată de până la 15 ani

Be EU. Deciziile oamenilor politici ar putea avea efecte chiar și pe o durată de până la 15 ani

Deciziile oamenilor politici ar putea avea efecte chiar și pe o durată de până la 15 ani. Nu o spunem noi, ci experții Centrului de prospectivă al Uniunii Europene. Mai multe detalii, în emisiunea Be Eu, moderată de Sabina Iosub.

Be EU. Deciziile oamenilor politici ar putea avea efecte chiar și pe o durată de până la 15 ani
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    26 Sep 2020   •   11:15

"Atunci când vorbim despre anticipare și prospectivă, chiar ne referim la viitor și, inevitabil, noi toți anticipăm, în fiecare zi, pentru tot ceea ce facem, dar facem asta inconștient. Avem, de asemenea, capacitatea de a ne adapta la ceea ce nu merge în conformitate cu planul.

Cu toate acestea, dacă devenim mai conștienți în ceea ce privește anticiparea, asta ne permite să ne adaptăm mai bine la evenimente sau situații mai complexe și, de asemenea, putem trece de la a reacționa doar, la a fi mai bine pregătiți în fața unor contexte diferite", a spus la "Be EU" Fabiana Scapolo, directorul Centrului de prospectivă.

"Politicienii sunt obișnuiți să ia decizii pe scurtă durată, cât durează un mandat politic, 4-5 ani. Și prospectiva vine să le spună că pot merge către 15-20 de ani, să aibă o viziune, o direcție. Pentru că atunci toate grupurile de interese să știe exact în ce parte 'vâslesc'", a spus, la rândul său, Andra Ghiran, analist centrul de prospectivă.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close