Antena 3 CNN Be EU Be Eu: Cormoranii, o problemă europeană

Be Eu: Cormoranii, o problemă europeană

Be Eu: Cormoranii, o problemă europeană
20 Apr 2019   •   10:02

Problema cormoranilor și a impactului pe care aceste păsări îl au asupra industriei piscicole a fost discutată la reuniunea din martie a Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care respectivele păsări consumă anual 300.000 de tone de pește, a anunțat luni ministrul Agriculturii Petre Daea.

Ministrul spune despre cormorani că sunt o problemă serioasă, aruncată în peiorativ; numărul păsărilor a crescut de 20 de ori în 25 de ani, la 1,7 – 1,8 milioane de exemplare, care consumă o cantitate de pește mai mare decât producția anuală de pește a Franței, Spaniei, Italiei, Germaniei, Ungariei și Republicii Cehe la un loc.

Această problemă este chiar o treabă serioasă și la nivel european.

Norica Nicolai a dezbătut această problema la emisiunea ”Be EU”, moderată de Sabina Iosub. Europarlamentarul susține că este una dintre cele mai dificile probleme cu care s-a confruntat pisciultura europeană.

”Este una dintre cele mai dificile probleme cu care s-a confruntat pisciultura europeană. Bătălia pentru a avea un plan de manangement al cormoranilor, da fiind  impactului lor asupra peștelui, est o bătălie ce durează de 10 ani. Sunt fericită că amendamentele mele au fost toate adoptate în Parlamentul European. Vom avae un management comun al populației de cormorani. Ei sunt protejați, dar pagubele pe care le-au produs stocurilor de pește au fost permanent ignorate”, a declarat Norica Nicolai.

Întregul interviu, în materialul de mai jos.

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close