Antena 3 CNN Be EU BE EU. Cum funcționează Uniunea Vamală. „Dacă vrei să faci un import trebuie să completezi o grămadă de formulare”

BE EU. Cum funcționează Uniunea Vamală. „Dacă vrei să faci un import trebuie să completezi o grămadă de formulare”

BE EU. Cum funcționează Uniunea Vamală. „Dacă vrei să faci un import trebuie să completezi o grămadă de formulare”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
09 Feb 2019   •   10:37

În Uniunea Europeană sunt importate sau exportate în medie, în fiecare minut, 4.200 de tone de mărfuri. Sunt prelucrate peste 500 de declarații vamale și sunt reținute circa 70 de bunuri contrafăcute și piratate. Pe măsură ce comerțul mondial se intensifică, o varietate tot mai mare de mărfuri e pusă în circulație. Coordonarea la nivelul Uniunii ajută autoritățile vamale să țină pasul cu această evoluție. 

„Dacă vrei să faci un import, la ora actuală, în Uniune, trebuie să completezi o grămadă de formulare. Este incredibil. Sunt o grămadă de formulare. Și dacă e ceva care nu e în regulă, dacă e ceva periculos, ca niște frâne pentru mașini, care sunt periculoase pentru alții, trebuie să verifici actele din toate țările în care au fost importate pentru a afla care e problema.

Deci trebuie să digitalizăm, să facem totul electronic, să lucrăm la acest aspect, să facem ca totul să poată fi urmărit, iar dacă este ceva care nu e în regulă, trebuie să poți tasta într-un computer pentru a afla cine a făcut importul, care este problema și cum se poate retrage respectivul produs, cum pot fi salvate viețile sau sănătatea cetățenilor”,  a explicat Jasenko Selimovic.

×
Subiecte în articol: be EU import
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close