Antena 3 CNN Be EU Be EU: Cum ne adaptăm schimbărilor climatice. Adina Vălean: Trebuie să avem creștere economică și locuri de muncă

Be EU: Cum ne adaptăm schimbărilor climatice. Adina Vălean: Trebuie să avem creștere economică și locuri de muncă

Be EU: Cum ne adaptăm schimbărilor climatice. Adina Vălean: Trebuie să avem creștere economică și locuri de muncă
17 Aug 2019   •   09:58

Industria joacă un rol crucial în politicile climatice din Uniunea Europeană. În acest sens este esențial ca marile companii să se implice în formularea politicii europene. Astfel, preocupările pentru mediu și schimbările climatice vor putea fi incluse în creșterea economică. 

Sabina Iosub a discutat cu președintele comisiei ITRE, Adina Vălean, dar și cu fostul președinte al comisiei ITRE Jerzy Buzek, la emisiunea Be EU, despre aceste probleme.

”Eu am o teorie, şi nu ştiu dacă sunteţi de acord cu mine, că actorul cel mai eficient în dezvoltarea unei politici legate de climă este însăşi industria. Deci trebuie să lucrăm cu industriile pentru a face această sustenabilitate profitabilă, altfel vom da greş. Nu putem distruge.”, a spus Adina Vălean.

”Trebuie ca economia să fie una competitivă, trebuie să avem creştere economică, locuri de muncă.

Şi ne trebuie şi timp. Pentru toate acestea, politicile industriale, politicile economice create de Comisie, de Consiliu şi de Comisia pentru Industrie vor fi esenţiale. Şi, aşa cum spuneam, avem nevoie de timp pentru a ne adapta la noile condiţii, cel puţin, în ţările noastre. Aşa este. În primul rând, implementarea tuturor propunerilor legislative e necesară. De pildă, piaţa electricităţii. În general, piaţa energetică.

Noi am pregătit toate propunerile legislative. Poate că pe piaţa gazului mai sunt necesare unele, dar nu aşa de multe, dar cum să le implementăm ? Este la fel ca în cazul uniunii digitale”,a mai adăugat aceasta.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close