Antena 3 CNN Be EU Be EU. Cum ne afectează ce se întâmplă în Republica Moldova

Be EU. Cum ne afectează ce se întâmplă în Republica Moldova

Be EU. Cum ne afectează ce se întâmplă în Republica Moldova
02 Iun 2018   •   10:22

Europarlamentarul Andi Cristea a fost invitatul Sabinei Iosub, sâmbătă, la ”Be EU”, acolo unde a vorbit despre relațiile cu Republica Moldova și de importanța deosebită pe care o au alegerile pe care le vor face vecinii noștri.

Europarlamentarul este șeful delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova și apreciază că alegerile locale din această perioadă vor da un semnal important în ceea ce privește alegerile legislative, din toamnă.

”Nu mai este acea unitate de monolit din 2014, lucrurile s-au schimbat, scena este mult mai polarizată pe partea pro-europeană. Liderii acestor partide trebuie să tragă pe aceeași direcție, pentru ca Republica Moldova să rămână pe o orbită pro-europeană. Multe state membre din cadrul UE au interese divergente. Republica Moldova face parte din politica de vecinătate, practic dacă ești din Franța, Italia, Spania, ești mult mai preocupat de vecinătatea sudică. Tu ești afectat de migrație, elementele de terorism. Focusul acestor state este pe zona sudică, mai puțin pe zona estică, așa cum noi românii avem acest interes legitim față de Republica Moldova” a explicat Andi Cristea.

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova be EU Sabina Iosub
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close