Antena 3 CNN Be EU Be EU: Cum se pot crea mai multe locuri de muncă în România

Be EU: Cum se pot crea mai multe locuri de muncă în România

Be EU: Cum se pot crea mai multe locuri de muncă în România
04 Mar 2017   •   22:29

Un raport recent adoptat de Parlamentul European se concentrează pe investițiile în locurile de muncă. Europarlamentarii vor o politică de investiții mai eficientă, orientată către creșterea economică și creșterea forței de muncă.

Autorul raportului, Lambert van Nistelrooij, consideră că ar trebui să se acorde mai multă atenție zonelor subregionale, cu acumulări considerabile de provocări, aflate adesea în zone de sărăcie. Un accent deosebit este pus pe felul în care sunt folosite fondurile, în special în programrele de cooperare teritorială.

Lambert van Nistelrooij a fost invitatul Sabinei Iosub în emisiunea Be EU, unde a oferit mai multe detalii despre cum se pot crea mai multe locuri de muncă.

Europa se confruntă cu o mare provocare în a face oamenii  să fie mulțumiți, în a-i pregăti pentru viitor, pentru a-i educa, așa că locurile de muncă, dezvoltarea sunt cuvinte cheie pentru această Comisie Europeană și avem prieteni care să investească în ei. Lucrăm la asta împreună cu statele membre. Avem fonduri pentru dezvoltarea regională, avem suport social. Noi venim cu 80% din banii pentru pregătire, iar statele trebuie să vină cu restul. Desigur, propunerile trebuie să vină de la școli, de la antreprenori din țara, regiunea sau orașul respective”, a declarat Van Nistelrooij.

Ca și România, când intri în UE trebuie să te adaptezi. De aceea numim aceste fonduri structurale. Investim în drumuri, în administrarea deșeurilor, în protecția mediului și în ideea de a fi pregătit pentru o nouă economie. În asta vom investi circa 40 de miliarde de euro, în România, între 2014 și 2020”, a dezvăluit Van Nistelrooij.

Sabina Iosub a discutat apoi cu europarlamentarul Viorica Dăncilă despre cum se pot aplica aceste planuri în România și despre investițiile în locurile de muncă din țara noastră.

Avem o sursă vitală de investiții în statele membre, care pot duce la creștere economică, creare de locuri de muncă. Deci este foarte important să vedem oportunitatea acestor fonduri și cum le putem investi în România. Fondurile europene atrase ne vor crea premizele de a prioritiza reducerea cu 15% a decalajelor dintre mediul rural și mediul urban, cu implicarea în crearea locurilor de muncă, și să reducem riscul de sărăcie pentru 1,5 milioane de români”, a declarat Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub locuri de munca
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close