Antena 3 CNN Be EU Be EU. Doi italieni luptă pentru președinția Parlamentului European

Be EU. Doi italieni luptă pentru președinția Parlamentului European

Be EU. Doi italieni luptă pentru președinția Parlamentului European
14 Dec 2016   •   12:02

La începutul anului 2017 vor avea loc alegerile pentru președinția Parlamentului European.

Actualul președinte, Martin Schulz, a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat și că se va concentra asupra unei cariere politice în țara sa natală, Germania.

Conservatorii din Parlamentul European l-au desemnat pe italianul Antonio Tajani candidat pentru fotoliul ocupat acum de Schulz. Tajani, membru al PPE, este fost comisar european și un aliat apropiat al fostului premier italian, Silvio Berlusconi.

Al doilea candidat este tot un italian, Gianni Pittella, liderul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților Europeni.

Pittella a făcut o mutare surprinzătoare zilele trecute, după ce a denunțat înțelegerea făcută de grupul său cu cel al PPE, condus de Manfred Weber. Simpla candidatură a lui Pittella a însemnat sfârșitul acestui pact cu PPE, căci, conform înțelegerii, candidatul pentru viitorul termen ar fi trebuit să fie unul al PPE.

Informațiile au fost prezentate miercuri, la ”Be EU”, de către Sabina Iosub.

”Mare atenție la ce spune Manfred Weber: dacă noi nu ne înțelegem acum, lăsăm cale deschisă extremiștilor. Iar noi vom urmări îndeaproape evoluția lucrurilor” a subliniat Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: alegeri Sabina Iosub previziuni be EU
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close