Antena 3 CNN Be EU Be Eu. Dragoș Pîslaru, candidatul Alianței URS Plus: „Voi susține în Parlamentul European, legătura dintre educație și piața forței de muncă”

Be Eu. Dragoș Pîslaru, candidatul Alianței URS Plus: „Voi susține în Parlamentul European, legătura dintre educație și piața forței de muncă”

 Be Eu. Dragoș Pîslaru, candidatul Alianței URS Plus: „Voi susține în Parlamentul European, legătura dintre educație și piața forței de muncă”
14 Mai 2019   •   17:45

Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii în guvernul Dacian Cioloș și actual candidat la alegerile europarlamentare din partea Alianței 2020 USR PLUS, a fost invitatul Sabinei Iosub la emisiunea ”Be EU”.

În opinia acestuia, există o legătură importantă în ceea ce privește educația și piața forței de muncă.

„Cred că e foarte important să înțelegem că la nivel european contează foarte mult ce ai de spus pe agendă. Am avut prea mult timp aleși care nu aveau competență în domeniile pe care voiau să le reprezinte. Activitatea unui europarlamentar nu are legătură numai cu țara din care face provine, ci este legată de toți europenii. Eu voi merge către Comisia de Muncă și Afaceri Sociale . În 2016 am avut această ocazie și aș vrea să continui niște lucruri pe care le-am demarat în România. Unul dintre lucrurile pe care le conștientizăm tot mai acut este legată de piața forței de muncă atât în România, cât și în celelalte țări membre”, a declarat Dragoș Pîslaru.

„Există un proiect în Parlamentul European care deja  a fost discutat în actuala legislatură și care se numește Garanța pentru Competență și se referă la a încerca să asigurăm un cadru prin  care toate persoanele care nu au avut acces la educație mai mult de opt clase să poată să intre într-un stagiu de calificare care să fie susținut din fondurile europene. Pe scurt, este vorba de a relansa meseriile, a relansa zona de pregătire profesională. Este un domeniu cheie. Un învățământ dual, legătura dintre educație și piața forței de muncă”, a adăugat fostul ministru.

×
Subiecte în articol: be EU dragos pislaru
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close