Antena 3 CNN Be EU BE EU. Erasmus, cel mai de succes program al Uniunii Europene

BE EU. Erasmus, cel mai de succes program al Uniunii Europene

BE EU. Erasmus, cel mai de succes program al Uniunii Europene
Sursa foto: foto- captură Antena 3
05 Ian 2019   •   09:45

Erasmus Plus este programul prin care Uniunea Europeană sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. De la lansarea sa, din 1987, peste 9 milioane de persoane au putut să studieze, să lucreze și să se angajeze voluntar în străinătate, cu ajutorul burselor Erasmus. Tocmai de aceea este considerat unul dintre cele mai de succes programe europene. 

În România, programul funcționează de 21 de ani. La nivelul anului 2017 s-a făcut un calcul. Programul a schimbat viețile a aproximativ 239 de mii de persoane. 

„Programul are la bază valorile europene, de aceea este important ca oamenii să înțeleagă beneficiile lui. Atunci când avem o perspectivă europeană asupra lucrurilor și una dintre căile de a încerca să sădim asta în oameni este aceea de a lucra cu oamenii tineri. Cred că cel mai evident beneficiu al programului Erasmus este felul în care tinerii pot să studieze în universități din alte state membre. Acesta a fost începutul programului, să încercăm să încurajăm oamenii s nu-și definitiveze educația neapărat în țara lor, ci să privească în afară, poate să învețe alte limbi străine, să aibă libertatea de a călători și de a fi găzduiți altundeva și să învețe unul de la altul”, a spus Julie Ward la Parlamentul European de la Bruxelles pentru emisiunea Be EU

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close