Antena 3 CNN Be EU Be EU. Europarlamentar francez: În fiecare zi sunt dejucate atentate teroriste în Europa

Be EU. Europarlamentar francez: În fiecare zi sunt dejucate atentate teroriste în Europa

Be EU. Europarlamentar francez: În fiecare zi sunt dejucate atentate teroriste în Europa
14 Apr 2018   •   10:47

Terorismul este cu siguranță una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă nu numai Uniunea Europeană, ci întreaga lume.

La nivelul UE s-a constituit încă de anul trecut o comisie specială pentru combatarea terorismului. Europarlamentarii din această comisie, printre care și un român, trebuie să examineze măsurile anti-teroriste, să găsească slăbiciunile în cooperarea judiciară și schimbul de informații transfrontaliere și să măsoare impactul asupra drepturilor fundamentale.

Comisie specială va examina și va evalua dimensiunea amenințării teroriste pe teritoriul european și va analiza erori și disfuncționalități care ar fi putut facilita recentele atacuri teroriste din statele membre.

Europarlamentarul francez Nathalie Griesbeck a explicat, sâmbătă, la Be EU, ce face Parlamentul European în lupta cu terorismul. Potrivit acesteia, în fiecare zi sunt dejucate atentate în Europa.

Europarlamentarul Doru Frunzulică este singurul român membru în comisia specială de combatere a terorismului din Parlamentul European. Potrivit acestuia, deși s-au făcut progrese în lupta cu teroriștii, nu există securitate 100%.

 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close