Antena 3 Be EU Tinerii din România pot călători gratuit în UE prin inițiativa DiscoverEU

Tinerii din România pot călători gratuit în UE prin inițiativa DiscoverEU

de Redacția Antena 3    |    14 Oct 2021   •   17:19
Tinerii din România pot călători gratuit în UE prin inițiativa DiscoverEU
Sursa foto: Getty Images

Vești importante de la Bruxelles. Comisia Europeană va furniza în cadrul inițiativei DiscoverEU permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

Perioada pentru înscriere, pentru a călători în 2022, Anul European al Tineretului, se încheie pe 26 octombrie, la ora 12.00. Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru maximum 30 de zile.

Întrucât evoluția pandemiei, vedem cu toții, rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil care are o valabilitate de un an. Pentru a promova, pe de altă parte, mobilitatea sustenabilă participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul.

Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu Uniunii Europene, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport cum ar fi autocarul sau feribotul și doar în mod excepțional avionul.

Fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa ca proporție din populația totală a Uniunii Europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close