Antena 3 CNN Be EU Be EU. Măsuri noi de combatere a amenințărilor teroriste

Be EU. Măsuri noi de combatere a amenințărilor teroriste

Be EU. Măsuri noi de combatere a amenințărilor teroriste
20 Dec 2018   •   10:58

În iulie 2017 a fost înființată Comisia Specială pentru Combaterea Terorismului. Aceasta are scopul de a evalua felul în care terorismul poate fi combătut mai eficient.

Comisia și-a început activitatea în septembrie 2017, iar pe 12 decembrie, deputații europeni au aprobat constatările și recomandările elaborate în cadrul acestei comisii.

Cooperarea și schimbul de informații sunt importante având în vedere caracterul transnațional al luptei împotriva terorismului, statele membre trebuie să ofere un răspuns coordonat și solid și să asigure schimbul rapid de informații.

Se vorbește și despre o protecție mai bună a granițelor externe. Raportul solicită ca statele membre să investească în echipamente de ultimă generație care să permită verificarea corespunzătoare a bazelor de date
 
Se mai subliniază și necesitatea utilizării datelor biometrice și evidențiază importanța asigurării interoperabilității bazelor de date.

Combaterea radicalizării este un alt subiect important. Raportul cere un cadrul legal care să oblige companiile să șteargă conținutul terorist din mediul online și să raporteze incidența conținutului terorist în mod regulat.

×
Subiecte în articol: be EU masuri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close