Antena 3 Be EU Be EU. Modificarea legii electorale ar putea fi discutată în Parlamentul European

Be EU. Modificarea legii electorale ar putea fi discutată în Parlamentul European

23 Ian 2020   •   17:15
Be EU. Modificarea legii electorale ar putea fi discutată în Parlamentul European sursă foto: pixabay.com

Problema modificării legii electorale din România ar putea fi discutată în plenul Parlamentului European. Socialiștii își doresc să introducă acest subiect pe ordinea de zi.

Într-o intervenție telefonică, jurnalista Sabina Iosub a precizat de la Bruxelles că subiectul a fost pus în discuție în conferința președinților și urmează să fie luată o decizie.

„Socialiștii vor o întrebare către Comisia Europeană prin care să se clarifice dacă ceea ce spune Comisia de la Veneția în legătură cu perioada în care poate fi modificată legislația în România, este un lucru ce trebuie aplicat sau nu în România. În mod concret, dacă această procedură este aprobată, în Plenul Parlamentului European va fi adresată această întrebare sub forma unei dezbateri asupra situației, prezentându-se ceea ce s-a întâmplat în România în legătură cu acest subiect. În ceea ce privește felul în care se împart majoritățile la nivel european, Socialiștii sunt cei care vor să intrucă pe ordinea de zi, prin vocea liderului lor Iratxe Garcia Perez”, a precizat jurnalista Sabina Iosub.

Be EU. Modificarea legii electorale ar putea fi discutată în Parlamentul European

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close