Antena 3 CNN Be EU Be EU. Noi măsuri pentru susținerea apiculturii

Be EU. Noi măsuri pentru susținerea apiculturii

Be EU. Noi măsuri pentru susținerea apiculturii
21 Apr 2018   •   11:53

În Uniunea Europeană sunt peste 600 de mii de apicultori. Sectorul apicol contribuie la economia europeană cu 14,2 miliarde de euro pe an. 84% din speciile de plante și 76 din producția alimentară din Europa depind de polenizarea făcută de albine. 

Cu toate acestea, fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru acest sector sunt insuficiente, asta se precizează și în textul celui mai recent raport adoptat în Parlamentul European. 

A fost propus crearea unui sistem mai strict de verificarea mierii provenite din țări terțe, precum și crearea unor laboratoare care să verifice și să garanteze calitatea.

„Aș vrea să văd aceste modificări și aș vrea cât mai urgent, nu cred că ar trebui să fie un conflict între fermieri și apicultori. Ș fonduri care să îi sprijine pe apicultori. Cred că avem nevoie de plăți compensatorii, atunci când apicultorii au de suferit în urma climei, de asemenea, de schimburi de experiență între apicultorii din diferite țări, cred că e spațiu suficient pentru asta. Sper să nu fim în pericol. Putem să regăsim pe etichetă amestec de miere și putem să înțelegem că acolo nu este miere 100%. Așteptăm din partea Comisiei un răspuns”, a declarat Daciana Sârbu. 

 

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub miere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close