Antena 3 CNN Be EU Be EU. Parlamentul European ar putea suferi o schimbare importantă

Be EU. Parlamentul European ar putea suferi o schimbare importantă

Parlamentul European ar putea să se schimbe, astfel încât să fie mai eficient și mai aproape de cetățenii europeni.

Be EU. Parlamentul European ar putea suferi o schimbare importantă
21 Mar 2020   •   10:04

Este obiectivul mai multor europarlamentari printre care Sven Simmon (PPE) și românul Victor Negrescu (PSD).

"Cred că trebuie să facem Parlementul European mai vizibil în Europa și trebuie să creăm o sferă europeană publică în care să dezbatem și să exprimăm argumente, dar până acum impresia mea sau impresia noastră e că nu avem decât plenul Parlamentului, nu ceva interactiv, nu există o dezbatere pe care voi, mass-media, să o puteți populariza.

Cred că aș vrea să schimb asta. E dorința noatră și este motivul pentru care am scris o scrisoare președintelui Parlamentului, în care spuneam că trebuie să avem o dezbatere mai aprinsă", a spus Sven Simmon.

"Trebuie să îmbunătățim dezbaterile în Parlament, mai ales din plen. Asta înseamnă mai mult timp pentru discursurile membrilor Parlamentului. Acum vorbim doar un minut. Ar trebui să avem mai mult timp pentru a exprima ceea ce simțim în legătură cu temele existente. Și mai este și interacțiunea între membrii Parlamentului. Posibilitatea de a pune întrebări, de a vorbi unii cu alții, de a arăta că eixstă o dezbatere pentru că noi suntem "casa" democraței europene și trebuie să avem o dezbatere", a subliniat, la rândul său, europarlamentarul Victor Negrescu, în ediția de sâmbătă a emisiunii Be EU, moderată de Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close