Antena 3 CNN Be EU BE EU. Pașcu: S-a semnat parteneriatul strategic

BE EU. Pașcu: S-a semnat parteneriatul strategic

BE EU. Pașcu: S-a semnat parteneriatul strategic
08 Sep 2018   •   12:42

Ioan Mircea Pașcu vorbește la  despre ceea ce se va întâmpla în noua sesiune parlamentară la nivel european. 

„Sunt o serie de chestiuni importante care trebuie finalizate până la începutul anului viitor. Mă gândesc, în primul rând, la tratatul de asociere cu Japonia. E foarte important ținând seama de implicațiile economice comerciale ale unui asemenea acord. Acest acord ar însemna eliminarea taxelor între UE și Japonia, ceea ce va duce la scăderea prețurilor, creșterea exporturilor, crearea locurilor de muncă. Japonia e a treia economie a lumii și e una dintre cele mai dezvoltate. Sunt anumite zone unde japonezii sunt printre primii. Robotica, de pildă”. 

„Deja după anul viitor, când vom avea Brexitul de discutat, de aprobat, va fi din ce în ce mai puțină atenție pentru asemenea lucruri pentru că inră toată lumea în logică de campanie electorală”. 

În legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen, acesta a spus că, deşi problema este privită subiectiv, ţara noastră ar putea avea o anumită şansă, în contextul migraţiei şi nevoii asigurării securităţii la frontiere.

"Problema rămâne în continuare. Unii judecă în termenii vechiului Schengen, alţii în termenii noului Schengen, iar noi suntem între scaune. Suntem într-o zonă a subiectivului, criteriile sunt foarte subiective. Însă pe fundalul preocupărilor legate de migraţie s-ar putea să existe o anumită şansă, pentru că una e să ai graniţa cu România, Bulgaria şi alta e să o ai România cu Ungaria. Cu atât mai mult cu cât suntem membri de facto. Adică facem treaba pe gratis. Toate sistemele de supraveghere le-am instalat şi acelea au costat. Există factori care ne spun că nu avem şanse, alţii că avem şanse", a completat Paşcu.

×
Subiecte în articol: japonia be EU
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close