Antena 3 CNN Be EU Be EU. Produse mai proaste pentru piețele din est. „Diferențele apar în cadrul compoziției”

Be EU. Produse mai proaste pentru piețele din est. „Diferențele apar în cadrul compoziției”

Be EU. Produse mai proaste pentru piețele din est. „Diferențele apar în cadrul compoziției”
03 Noi 2018   •   09:52

Recent, Parlamentul European a adoptat un raport cu privire la drublul standard din Uniunea Europeană. 

În acest document, europarlamentarii subliniază faptul că rezultatele numeroaselor verificări și studii efectuate în mai multe state membre, în special în Europa centrală și de est, au constatat existența unor diferențe în ceea ce privește compoziția produselor și ingredientele utilizate în produse promovate și distribuite pe piața unică sub aceeași marcă și cu un ambalaj aparent identic.

Parlamentul European atrage atenția asupra faptului că acest lucru se regăsește nu numai în cazul produselor alimentare, ci și în cazul celor nealimentare. 

Parlamentul European apelează la Comisie pentru a efectua controale pentru a verifica dacă compoziția produsului corespunde cu ambalajul.

„Trebuie să spun că am fost mulțumită de rezultatul raportului, pentru că, după șapte ani, Parlamentul European are o poziție foarte clară în ceea ce privește această problemă și asta e foarte important, în ceea ce privește legislația care e acum în discuție. Așteptăm ca Parlamentul să spună în ce direcție trebuie să se îndrepte legislația. Legislația pe care o discutăm acum este un amendament la Directiva Practicilor Comerciale Incorecte, care are o parte care discută și despre dubla calitate. Acum, am discutat dacă ar trebui ca dubla calitate să fie o practică legitimă care poate fi explicată prin diferite motivații legitime, așa cum fac uneori producătorii sau dacă, și aceasta e a doua opțiune pe care Parlamentul a și votat-o, dubla calitate să fie interzisă. Trebuie să spun că nu suntem așa departe de schimbare”, spune Olga Sehnalova, europarlamentar. 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close