Antena 3 CNN Be EU BE EU. Reguli clare pentru remunerația șoferilor

BE EU. Reguli clare pentru remunerația șoferilor

BE EU. Reguli clare pentru remunerația șoferilor
13 Apr 2019   •   10:03

Parlamentul European a adoptat recent pachetul de mobilitate, adică poziția sa asupra reformei sectorului de transport rutier. Apar reguli clare cu privire la remunerație șoferilor și a perioadelor de odihnă. Companiile vor trebui să-și organizeze calendarele astfel încât șoferii să se poată întoarce acasă la intervale regulate. 

Peter Kurumbașev- „Percepția pe care o au mare parte dintre colegii mei este că există un fel e protecție care vine din propunerea Comisie. În ultimii ani, țările noastre, țări ca România, Polonia, Bulgaria, au făcut o treabă foarte bună în ceea ce privește transportul de mărfuri în Europa de Vest și avem impresia că atunci când țările occidentale fac afaceri în țările noastre, piața este foarte deschisă”. 

„Ideea este că alte țări s-au organizat foarte bine pentru a pregăti acest pachet, au făcut lobby și au făcut presiuni asupra Comisiei. În acest timp, noi am tăcut, nu ne-am făcut temele. Rugămintea mea e pentru Guvernul român și pentru cel bulgar, probabil și pentru cel din Polonia.. să creeze o coaliție de țări care să susțină poziția pe care o avem”. 

×
Subiecte în articol: be EU reguli
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close