Antena 3 CNN Be EU Rolul și poziția României în Uniunea Europeană. Drepturile și obligațiile pe care le are țara noastră ca membră UE

Rolul și poziția României în Uniunea Europeană. Drepturile și obligațiile pe care le are țara noastră ca membră UE

La 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene. Calitatea implică atât drepturi, cât şi obligaţii. Toate acestea derivă din tratatele şi legislaţia adoptate de Uniunea Europeană de la înfiinţare până în prezent, la fel ca în cazul oricărui alt stat membru al Uniunii Europene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   10:23

România se află în proces de aderare la spaţiul Schengen. Din martie 2024, vom aveam Schengen aerian şi maritim. România are 33 de membrii europarlamentari şi un comisar european, este cel care se ocupă de transporturi. 

În Comitetul economic şi social european avem 15 reprezentanți. Acest organism reprezintă angajatorii, lucrătorii şi alte grupuri de interese. Este consultat cu privire la reglementările propuse pentru a obţine o imagine mai clară a posibilelor modificări ale situației sociale şi ale condițiilor de lucru în ţările membre. 

În Comitetul Regiunilor, România are 15 reprezentanți. Acest comitet este adunare UE a reprezentanților locali regionali. Este consultat cu privire la reglementările propuse pentru a se garanta că legislația europeană ţine cont de punctul de vedere al fiecărei regiuni din UE. 

Comunicarea dintre România şi instituțiile UE se desfășoară şi prin reprezentanța din Bruxelles. Reprezentanța acționează ca o ambasadă a României. Principala sa sarcină este de a asigura că interesele şi politicile ţării sunt luate în calcul într-un mod cât mai eficient în UE. 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close