Antena 3 CNN Be EU Be EU. Schimbări majore. Ce se întâmplă cu subvențiile din agricultură

Be EU. Schimbări majore. Ce se întâmplă cu subvențiile din agricultură

Be EU. Schimbări majore. Ce se întâmplă cu subvențiile din agricultură
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Aug 2018   •   10:45

Se anunță schimbări majore în modul în care vor fi acordate subvențiile pentru agricultură la nivelul Uniunii Europene.

Oficialii de la Bruxelles vor să evite pe viitor situațiile în care banii primiți din fondurile comunitare sunt folosiți mai mult pentru investiții și mai puțin pentru producție.

"Nu putem să avem un viitor în care fondurile primite să fie folosite, mai ales în țările considerate noi țări membre, pentru cumpărarea de mii de hectare de teren. Trebuie să fim un pic mai serioși în această privință.

Eu sunt de acord cu chiar cu stabilirea unei limite maxime pentru plăți, ținând cont că, pentru o țară ca România, și chiar am avut dezbateri intense cu colegii din România, este un lucru dificil.

Dar trebuie să creăm un sistem în care să nu fie afectată gestiunea unei întreprinderi familiale, să spunem. ci aceia care văd agricultura și achiziționarea de teren pur și simplu ca o investiție", a spus, la Be EU, Herbert Dorfmann.

"Ceea ce este foarte important este că s-a înțeles necesitatea ca totuși bugetul politicii agricole comune să fie consistent și după 2020 până în 2027, pentru că toată lumea a înțeles importanța acestui sector pentru viețile noastre.

Ne-am fi dorit foarte mult ca bugetul alocat acestui sector să fie la un nivel cel puțin la care a fost în trecut, dar, din păcate, avem această ieșire a Marii Britanii dn UE care ne lasă fără niște resurse bugetare consistente și a fost nevoie să se facă tăieri și în această zonă a politicii agricole comune", spune europarlamentarul Daniel Buda.

 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close