Antena 3 CNN Be EU Be EU. Siguranța alimentelor în Uniunea Europeană. Avem motive de îngrijorare?

Be EU. Siguranța alimentelor în Uniunea Europeană. Avem motive de îngrijorare?

Be EU. Siguranța alimentelor în Uniunea Europeană. Avem motive de îngrijorare?
26 Noi 2016   •   10:07

Unul dintre cele mai sensibile subiecte ale politicilor comunitare este cel legat de siguranța alimentelor. Comisia Europeană are o deosebită preocupare pentru a identifica potențialii factori de risc din alimentația cetățenilor europeni.

Siguranța alimentară a fost tema dezbaterii de sâmbătă de la ”Be EU” cu Sabina Iosub.

”Nu facem magie, ci știință. Este sănătos? Atunci îi dăm drumul. Trebuie să o facem, trebuie să răspundem preocupărilor. Când a fost scandalul cu scandalul cu lasagna de cal. Lumea mănâncă această carne în multe părți ale lumii. Problema a fost că se credea că acolo este altceva” a explicat Jasenko Selimovic, europarlamentar liberal suedez.

În România se poartă numeroase discuții privind pătrunderea pe piață a organismelor modificate genetic și există curiozități dar și temeri provocate de acest lucru. Europarlamentarul Ciprian Tănăsescu este de părere că toate aceste lucruri pot fi reglementate pe cale legală, urmând modelul legislației europene.

”Legislația națională poate ajunge să se alinieze cu legislația europeană și putem avea toate aceste prevederi” a spus Ciprian Tănăsescu.

×
Subiecte în articol: alimente Sabina Iosub be EU
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close