Antena 3 CNN Be EU Be EU. Turismul, o prioritate pentru europarlamentari. Cum poate beneficia România

Be EU. Turismul, o prioritate pentru europarlamentari. Cum poate beneficia România

Be EU. Turismul, o prioritate pentru europarlamentari. Cum poate beneficia România
01 Sep 2018   •   10:41

Europarlamentarii și-ar dori ca turismul să devină o prioritate în UE. Asta ar însemna o mai mare susținere politică pentru acest domeniu, dar și o linie specială de finanțare.

Aceștia consideră că, în mod ideal, ar trebui să existe o strategie comună a țărilor membre, care să se sprijine reciproc pentru a atrage turiști.

”Chiar dacă nu avem nicio competență legislativă în acest moment, este important să fim activi în Parlamentul European. Avem colegi care sunt foarte activi, unii chiar din România. Ce încercăm să facem este să găsim suport din punct de vedere bugetar. Ne trebuie o strategie, dar ne trebuie și finanțare. Încercăm să avem această linie în buget, să schimbăm lucrurile așa cum sunt ele acum. Avem acum programul COSME, dar este neclar câți bani vor fi acordați IMM-urilor sau municipalităților. Ne trebuie și programe pentru viitor și trebuie să schimbăm tratatele, căci altfel o strategie politică ar fi foarte dificilă” a spus Isabella De Monte, europarlamentar italian, care afirmă că până acum apelurile către Comisia Europeană au rămas fără răspuns.

”Din 2010 nu mai avem o strategie pentru turism la nivel european, de aceea cred că trebuie să vină Comisia cu o strategie integrată de dezvoltare. Avem nevoie de o promovare mai intensă a unor destinații din Europa, pentru că avem multe destinații care sunt suprasaturate. Se poate face și cu susținerea dezvoltării infrastructurii și poate fi transmis un semnal și marilor investitori din domeniu să își direcționeze investițiile către alte direcții europene” a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel.

×
Subiecte în articol: turism Claudia Tapardel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close