Antena 3 CNN Be EU Be EU. Uniunea Europeană, program drastic de ecologizare

Be EU. Uniunea Europeană, program drastic de ecologizare

Green New Deal a pus pe jar toată Uniunea Europeană.

Be EU. Uniunea Europeană, program drastic de ecologizare
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Feb 2020   •   10:03

Programul ecologic are ca scop transformarea Uniunii într-o regiune cu emisii de carbon zero până în 2050.

Programul este foarte ambițios, dar întămpină deja dificultăți interne și externe, iar Uniunea Europeană se vede pusă între ciocan și nicovală mai mult ca oricând.

"În acest moment, ne confruntăm cu două mari crize în ceea ce privește mediul. Nu sunt ceva nou. Este vorba de ceva despre care oamenii de știință vorbesc de ani.

Primul are legătură cu urgențele legate de mediu, celălalt are legătură cu urgența legată de diversitate. Acestea sunt diferite, dar au legărură între ele. Trebuie să ne ocupăm de ele și trebuie să o facem acum. altfel o să riscăm supraviețuirea următoarelor generații. Și nu vorbim despre un viitor îndepărtat.

Pe de o parte, vedem care este impactul schimbărilor climatice în ceea ce privește problemele legate de apă, cu toate că în Republica Cehă este și mai rău, Vedem impactul asupra pădurilor, asupra agriculturii iar, în ceea ce privește biodiversitatea ne confrumtăm cu o problemă similară cu cea a României, despăduririle masive, inclusiv în zone protejate", a spus europarlamentarul slovac Martin Hojsic. 

"Schimbările climatice au efect direct asupra sănătății oamenilor. Este o legătură foarte bine fundamentată și atunci știu că în România pe oameni îi preocupă spitalele, sănătatea lor, dar trebuie să ne gândim și la prevenție, iar un mediu sănătos este o prevenție excelentă.

Pactul verde european despre care auzim multe nu trebuie să fie o problemă pentru România, trebuie să fie ceva care ne afectează nouă integritatea locului de muncă, trebuie să fie o oportunitate pentru noi, iar noi trebuie să fim suficienți de deștepți să luăm acești bani și să contribuim la o politică mai verde, la un mediu mai bun", a spus, la rândul său, europarlamentarul român Nicolae Ștefănuță.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub Green New Deal
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close