Antena 3 CNN Be EU Bugetari cu salarii de peste 2.000 de euro net. Ce fac tinerii care lucrează în acel minister

Bugetari cu salarii de peste 2.000 de euro net. Ce fac tinerii care lucrează în acel minister

Există bugetari care la final de lună iau salarii de peste 2.000 de euro în mână, însă nu mulţi au această ocazie. Ministrul Sebastian Burduja spune, însă, că e cazul să se facă ceva în acest sens, pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară.

Bugetari cu salarii de peste 2.000 de euro net. Ce fac tinerii care lucrează în acel minister
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    22 Oct 2022   •   11:52

IT-iştii care lucrează în instituţiile de stat ar trebuie să fie plătiţi la nivelul pieţei, cu salarii de circa 2.000 de euro în mână, a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

În prezent, la ministerul pe care îl conduce, sunt astfel de salarii, însă spune că acest caz este singular în administraţia publică.

"Trebuie să ai o resursă umană tehnică şi noi căutăm la nivelul guvernului soluţii prin care IT-iştii la stat, măcar câteva poziţii (Project manager, Bussines analist), să fie plătiţi la nivelul pieţei.

Noi avem în ministerul nostru, dar este un exemplu singular în toată administraţia publică, o echipă de intervenţie în transformare digitală plătită din PNRR, cu salarii de 2.000 sau 2.000 şi ceva de euro în mână.

Nu e un salariu mare pentru mediul privat, dar e un salariu bun pentru mediul public", a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU IT salarii Sebastian Burduja
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close