Antena 3 CNN Be EU CE: 2,9 milioane de euro pentru transportul unor bolnavi de COVID și a unor echipe medicale

CE: 2,9 milioane de euro pentru transportul unor bolnavi de COVID și a unor echipe medicale

Comisia Europeană a alocat peste 2,9 milioane de euro și a contribuit la transportul unor pacienți afectați de COVID-19 și al unor echipe medicale din statele membre, printre care și România.

CE: 2,9 milioane de euro pentru transportul unor bolnavi de COVID și a unor echipe medicale
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Roses Nicolas/ABACA
de Gabriel Dano    |    06 Dec 2021   •   20:18

Potrivit unui comunicat CE, operațiunile finanțate recent includ transportul de echipe medicale din Danemarca, Israel, Polonia și Germania către România și transportul de pacienți din România către Germania, Polonia, Austria, Cehia, Danemarca și Italia. S-au finanțat, de asemenea, operațiuni de sprijinire a Slovaciei, o contribuție la eforturile acestei țări de combatere a pandemiei de coronavirus.

Această sumă se adaugă celor 170 de milioane de euro deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale și de echipamente legate de vaccinare, anul trecut.

„În ultimii doi ani, Instrumentul de sprijin de urgență a facilitat deplasarea pacienților, pentru a beneficia de tratament, și a echipelor medicale, pentru a oferi asistență acolo unde era cea mai mare nevoie de aceasta. Instrumentul a acoperit, de asemenea, costurile de transport al unor echipamente medicale vitale.

Prin Instrumentul de sprijin de urgență, am pus la dispoziția statelor membre un instrument valoros în lupta noastră comună împotriva COVID-19. Prin intermediul acestei ultime cereri de propuneri din cadrul ESI, am finanțat transportul de pacienți și de echipe medicale, pentru a contribui la salvarea de vieți, un adevărat semn de solidaritate europeană.

Cu toate acestea, fiecare european poate contribui la prevenirea suprasolicitării sistemelor naționale de sănătate și la ținerea sub control a acestei pandemii. Vaccinarea completă oferă cea mai mare protecție posibilă”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close