Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană vrea ca certificatul de vaccinare să fie gata până pe 19 mai

Comisia Europeană vrea ca certificatul de vaccinare să fie gata până pe 19 mai

Comisia Europeană doreşte ca certificatul digital de vaccinare, care va spori și încuraja mobilitatea între statele UE, în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care va avea loc la Madrid începând cu 19 mai, ''pentru a nu pierde vara''.

Comisia Europeană vrea ca certificatul de vaccinare să fie gata până pe 19 mai
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Mar 2021   •   19:03

Este ceea ce a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după o întâlnire avută marţi în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, relatează agenţia EFE.

''Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunţat reluarea mobilităţii internaţionale, şi 19 mai, inaugurarea FITUR'', a spus comisarul european la o conferinţă de presă.

''Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara şi pentru inaugurarea FITUR'', a adăugat el.

Parlamentul European şi Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte ţări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaştere reciprocă a certificatelor ''dacă oferă acelaşi tip de informaţie şi fiabilitate''.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

''Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum'', a indicat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene. În opinia sa este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, aşadar ''o dată foarte importantă pentru Europa'', circa 70% din populaţia Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19.

×
Parteneri
Epidemie de rujeolă în România! Anunţul făcut de Ministerul Sănătății
x close