Antena 3 Be EU Un aditiv alimentar larg răspândit a fost interzis de Comisia Europeană. Oamenii de știință spun că produsul nu este sigur

Un aditiv alimentar larg răspândit a fost interzis de Comisia Europeană. Oamenii de știință spun că produsul nu este sigur

de Redacția Antena 3    |    14 Ian 2022   •   17:04
Un aditiv alimentar larg răspândit a fost interzis de Comisia Europeană. Oamenii de știință spun că produsul nu este sigur
Sursa foto: hepta

Comisia Europeană a adoptat o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar.

Decizia a fost luată vineri, 14 ianuarie, precizează instituția pe site-ul său.

Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni.

Cu alte cuvinte, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.

"Siguranța alimentelor pe care le consumă cetățenii noștri și sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict și permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranță pentru consumatori.

O piatră de temelie a acestei activități este să ne asigurăm că numai substanțele sigure, susținute de dovezi științifice solide, ajung în farfuriile noastre.

Prin interdicția de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autoritățile statelor membre vor coopera asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare", a declarat Stella Kyriakides, comisarul european responsabil cu sănătatea și siguranța alimentară.

Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă în cazul multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare.

Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea de interdicție formulată de Comisie și prezentată în toamna anului trecut.

Aceasta s-a bazat pe un aviz științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care concluziona că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar.

×
Subiecte în articol: be EU dioxid de titan e171

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close