Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană pregătește o reformă a legislației UE în domeniul farmaceutic "până la sfârșitul anului viitor"

Comisia Europeană pregătește o reformă a legislației UE în domeniul farmaceutic "până la sfârșitul anului viitor"

Comisia Europeană (CE) a lansat marți o consultare publică privind revizuirea legislației UE în domeniul farmaceutic, „ultimul pas către o reformă ambițioasă, anunțată în Strategia farmaceutică pentru Europa, adoptată în noiembrie 2020”.

Comisia Europeană pregătește o reformă a legislației UE în domeniul farmaceutic "până la sfârșitul anului viitor"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Sep 2021   •   21:55

Potrivit unui comunicat al CE, consultarea publică privind revizuirea legislației UE în domeniul farmaceutic este ultimul pas către o reformă ambițioasă, anunțată în Strategia farmaceutică pentru Europa, adoptată în noiembrie 2020, potrivit Mediafax.

„Facem un pas important în direcția reformării legislației UE în domeniul farmaceutic până la sfârșitul anului viitor. Un cadru de reglementare pentru produsele farmaceutice care să fie modernizat și adecvat scopurilor urmărite este un element esențial al unei puternice uniuni europene a sănătății și are o importanță majoră în abordarea numeroaselor provocări cu care se confruntă acest sector.

Fac apel la toți cetățenii interesați și la toate părțile interesate să ne ajute să elaborăm normele UE pentru viitor, astfel încât să răspundem nevoilor pacienților și să menținem caracterul inovator și competitiv al industriei noastre la nivel mondial”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Consultarea se va desfășura până în 21 decembrie și va colecta opinii ale publicului larg, dar și ale părților interesate.

Consultarea publică abordează în special performanța legislației UE în domeniul farmaceutic, existența unor nevoi medicale nesatisfăcute, stimulente pentru inovare, rezistența la antimicrobiene, îmbunătățirea accesului la medicamente, lărgirea spectrului de indicații al unor medicamente, dar și provocările de mediu.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana reforma farmaceutic be EU
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close