Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană sancționează România și alte nouă țări pentru că nu au transpus în legislație codul european al comunicațiilor

Comisia Europeană sancționează România și alte nouă țări pentru că nu au transpus în legislație codul european al comunicațiilor

Comisia Europeană a sesizat astăzi Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la neîndeplinirea de către Spania, Croația, Letonia, Lituania, Irlanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia și Suedia a obligației de a transpune integral Codul european al comunicațiilor electronice și de a comunica Comisiei măsurile naționale prin care acesta a fost transpus în legislația național.

Comisia Europeană sancționează România și alte nouă țări pentru că nu au transpus în legislație codul european al comunicațiilor
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2022   •   14:53

Codul european al comunicațiilor electronice modernizează normele UE în domeniul telecomunicațiilor în beneficiul consumatorilor și al industriei, prin stimularea concurenței, mobilizarea investițiilor și consolidarea pieței interne și a drepturilor consumatorilor.

Codul european al comunicațiilor electronice actualizează cadrul de reglementare care vizează sectorul european al telecomunicațiilor, pentru a ține seama de noile provocări.

Codul a intrat în vigoare în decembrie 2018, iar statele membre au avut la dispoziție doi ani pentru a pune în aplicare normele prevăzute de acesta.

Codul european al comunicațiilor electronice este un act legislativ esențial pentru realizarea societății europene a gigabiților și pentru asigurarea participării depline, a tuturor cetățenilor UE, la economia digitală și la societate.

Comisia a monitorizat procesul de transpunere și le-a oferit statelor membre orientări și asistență ample, cu scopul de a le sprijini în transpunerea directivei în legislația națională. În plus, Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) a elaborat și a publicat orientări menite să contribuie la punerea în aplicare cu succes a noilor norme, potrivit unui comunicat al instituției.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana be EU
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close