Antena 3 CNN Be EU Be EU. Românul Cosmin Boiangiu a câștigat alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii

Be EU. Românul Cosmin Boiangiu a câștigat alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii

România se poate mândri cu un român care este șeful unei agenții europene extrem de importante și anume cea care se ocupă de zona de muncă. Țara noastră tocmai a câștigat alegerile pentru funcția de director executiv al Autorității Europene a Muncii.

Be EU. Românul Cosmin Boiangiu a câștigat alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii
de Gabriel Dano    |    27 Feb 2021   •   10:03

"Felicitări diplomatului român Cosmin Boiangiu pentru obținerea acestei poziții bine meritate. Un rezultat mare pentru diplomația română și o veste excelentă pentru agenda socială a Uniunii Europene", este anunțul făcut de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, într-o postare pe contul său de Twitter.

Cosmin Boiangiu a avut susținerea unei largi majorități a statelor membre pentru alegerea în funcția de director executiv al Autorității Europene a Muncii.

"Alegerea domnului Cosmin Boiangiu ca director executiv al ELA reprezintă o confirmare a valorii candidaturii României, precum și rezultatul eforturilor politico-diplomatice intense derulate în ultima perioadă, inclusiv la nivelul conducerii MAE, la Bruxelles și București, cât și în capitalele statelor membre, pentru promovarea acestei candidaturi.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu a declarat: ”Alegerea domnului Cosmin Boiangiu ca director executiv al ELA reprezintă o confirmare a contribuției și expertizei României în domeniul afacerilor sociale la nivel european și, deopotrivă, a calității profesionale deosebite a diplomatului român”.

Cosmin Boiangiu a vorbit, în exclusivitate, sâmbătă la Be EU, despre misiunea Agenției Europene a Muncii și despre planurile pe care le are acum din poziția de director al acestei instituții importante:

"ELA (European Labour Authority) este o nouă autoritate, o agenție tânără, cea mai tânără agenție a Uniunii Europene cu, iată, un nou director român, A fost creată pentru a răspunde nevoilor societății europene, pieței europene a forței de muncă, dar și pentru că foarte multe din ceea ce înseamnă modelul economic european este un model social, un model care pune preț foarte mult pe drepturile lucrătorilor, pe libertatea de mișcare a lucrătorilor și, de asemenea, pe libertatea companiilor de a oferi servicii peste tot în Uniunea Europeană.

Acesta este scopul autorității pe care o conduc, de a veghea și de a face în așaș fel încât să avem o fluiditate și o libertate a mișcării în Uniunea Europeană care să fie sănătoasă, pe baze sănătoase, echitabilă și eficientă", a spus Cosmin Boiangiu, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: be EU Cosmin Boiangiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close