Antena 3 CNN Be EU Cum facem ca România să nu piardă și mai mulți bani europeni. Corina Crețu: ”E foarte trist că nu folosim aceste oportunități”

Cum facem ca România să nu piardă și mai mulți bani europeni. Corina Crețu: ”E foarte trist că nu folosim aceste oportunități”

România are o şansă istorică de a folosi bani europeni, dar depinde de cât va fi capabilă să facă acest lucru.

Cum facem ca România să nu piardă și mai mulți bani europeni. Corina Crețu: ”E foarte trist că nu folosim aceste oportunități”
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    02 Iul 2022   •   09:56

În ultimul exerciţiu bugetar, țara noastră a reuşit să ia doar 60% din fondurile comunitare. 

Este o problemă de sistem pe care guvernul trebuie să o rezolve cât mai repede, ca să aibă acces la toţi banii din programul de rezilienţă. 

”România este una dintre țările care se confruntă cu o lipsă acută, majoră de proiecte mature, foarte multe dintre proiectele care erau avansate au fost transferate pe PNRR, pentru că acolo este perioda de timp cea mai scurtă.

Prima cerere de plată este condiționată de foarte multe jaloane, dar ultima dată când poate fi plătită este 30 decembrie 2026, deci tocmai de aceea, România a pus tot ce avea mai avansat pe PNRR, nemaiavând din păcate proiecte pentru 2014-2020 și, mai ales, pentru 2021-2027.

Bugetul Uniunii Europene este pe șapte ani și ar fi putut fi folosit deja de la 1 iulie 2021. Deja, foarte multe state încheie 2014-2020, Spania și Franța au și luat deja miliarde din PNRR și au început deja și 2021-2027.

Este foarte trist că România nu folosește aceste oportunități”, a spus europarlamentarul S&D Corina Crețu, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: be EU Corina Cretu bani europeni
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close