Antena 3 Be EU Dragoș Pâslaru: "Transformarea digitală este o mare oportunitate pentru România"

Dragoș Pâslaru: "Transformarea digitală este o mare oportunitate pentru România"

de Gabriel Dano    |    15 Ian 2022   •   10:59
Dragoș Pâslaru: "Transformarea digitală este o mare oportunitate pentru România"
Sursa foto: Facebook

În prezent, la Parlamentul European este în lucru un important proiect legislativ privind modul în care urmează să se transforme internetul pentru o mai bună transparență și eficientizare.

"Transformarea digitală este o prioritate majoră pentru Uniunea Europeană, pentru români, pentru România e o mare oportunitate, pentru că noi avem deja un miez bun de dezvoltare pe industria digitală și avem în același timp destul de mulți cetățeni români care circulă în Uniunea Europeană, fie pentru că sunt în căutarea unui loc de muncă, fie pentru educație, fie din alte perspective, chiar și turistice.

Ceea ce este important este că prin setarea unui cadru de identitate digitală, și asta s-ar traduce în existența unui portofel electronic în care să poți să ai informațiile de bază cu privire la identificare și poate și alte lucruri necesare ca atribute pentru a lucra în străinătate sau pentru a fi parte în procese educaționale, toate lucrurile acestea ar facilita foarte mult interacțiunea", a spus europarlamentarul Dragoș Pâslaru, în ediția de sâmbătă a emisiunii Be EU moderată de Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close