Antena 3 Be EU Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici

Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici

de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   23:51
Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici
Sursa foto: Euronews

David Maria Sassoli, președintele Parlamentului European, a decedat în noaptea de luni spre marți. Întreaga Europă este îndoliată, iar liderii politici au transmis mesaje de condoleanțe.

Un moment de comemorare a avut loc, marți, pe esplanada Parlamentului European de la Bruxelles. Momentul de reculegere în memoria politicianului a reunit zeci de foşti colegi, europarlamentari şi cunoscuţi ai oficialului.

Toți liderii Uniunii Europene au transmis mesaje de condoleanțe. "Sunt profund îndurerată de pierderea unui mare european şi a unui italian mândru. David Sassoli a fost un excepţional preşedinte al Parlamentului European, dar mai ales un drag prieten", a scris Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene pe pagina de Twitter.

"M-a întristat anunţul dispariţiei lui David Sassoli, un european sincer şi pasionat," a spus Charles Michel, Președintele Consiliului European.

"David Sassoli a fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile europene", a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Politicianul italian a preluat președinția Parlamentului European în anul 2019. Sassoli s-a aflat la cârma instituției pe parcusul celei mai severe crize din istoria blocului comunitar, pandemia de coronavirus, dar și într-un alt moment esențial, punerea în aplicare a celui mai mare plan de redresare aprobat vreodată în UE.

Era ultima săptămână a mandatului lui David Sassoli. Parlamentul European urma să-și aleagă un nou președinte marțea viitoare.

Luni, în plenul Parlamentului European luni, la Strasbourg, se va ține o ceremonie specială. Vineri, 14 ianuarie, vor avea loc funeraliile de stat ale Președintelui Parlamentului European, într-un format restrâns.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close