Antena 3 CNN Be EU Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici

Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici

David Maria Sassoli, președintele Parlamentului European, a decedat în noaptea de luni spre marți. Întreaga Europă este îndoliată, iar liderii politici au transmis mesaje de condoleanțe.

Europa, în doliu, după moartea lui David Sassoli. Mesajele de condoleanțe ale liderilor politici
Sursa foto: Euronews
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   23:51

Un moment de comemorare a avut loc, marți, pe esplanada Parlamentului European de la Bruxelles. Momentul de reculegere în memoria politicianului a reunit zeci de foşti colegi, europarlamentari şi cunoscuţi ai oficialului.

Toți liderii Uniunii Europene au transmis mesaje de condoleanțe. "Sunt profund îndurerată de pierderea unui mare european şi a unui italian mândru. David Sassoli a fost un excepţional preşedinte al Parlamentului European, dar mai ales un drag prieten", a scris Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene pe pagina de Twitter.

"M-a întristat anunţul dispariţiei lui David Sassoli, un european sincer şi pasionat," a spus Charles Michel, Președintele Consiliului European.

"David Sassoli a fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile europene", a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Politicianul italian a preluat președinția Parlamentului European în anul 2019. Sassoli s-a aflat la cârma instituției pe parcusul celei mai severe crize din istoria blocului comunitar, pandemia de coronavirus, dar și într-un alt moment esențial, punerea în aplicare a celui mai mare plan de redresare aprobat vreodată în UE.

Era ultima săptămână a mandatului lui David Sassoli. Parlamentul European urma să-și aleagă un nou președinte marțea viitoare.

Luni, în plenul Parlamentului European luni, la Strasbourg, se va ține o ceremonie specială. Vineri, 14 ianuarie, vor avea loc funeraliile de stat ale Președintelui Parlamentului European, într-un format restrâns.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close