Antena 3 Be EU Europarlamentarul Barbara Thaler, despre criza energetică: "Când ajungem la detalii este foarte complicat"

Europarlamentarul Barbara Thaler, despre criza energetică: "Când ajungem la detalii este foarte complicat"

de Gabriel Dano    |    16 Oct 2021   •   10:11
Europarlamentarul Barbara Thaler, despre criza energetică: "Când ajungem la detalii este foarte complicat"
Sursa foto: Antena 3

Criza energiei care a cuprins nu doar România, ci și întreaga Europă, este dezbătută intens la Bruxelles.

Uniunea Europeană caută soluții pentru a trece peste această provocare majoră. Europarlamentarii lucrează pentru a pune de comun acord măsurile pe care le pot lua statele membre cu acceptul decidenților de la nivelul Comisiei Europene.

"Vorbind despre taxonomie, detaliile sunt totul. Titlurile arată mereu foarte bine, sunt foarte verzi și par a avea un obiectiv principal în a respecta Green Deal. Dar, când ajungem la detalii, este foarte complicat. De pildă, a construi și a opera un terminal de marfă pe calea ferată este complet exclus în conformitate cu lista taxonomică. Dar, pe de altă parte, tot ce are legătură cu bicicletele este inclus pe această listă.

Deci, a merge pe bicicletă este foarte în regulă și, desigur, tot ce are legătură cu bicicletele, poate fi parte din această listă taxonomică și poate fi considerat a fi investiție verde, clar. Dar de ce exludem operarea unui terminal de marfă pe calea ferată?", a spus, sâmbătă, europarlamentarul austriac Barbara Thaler, în emisiunea "Be EU", moderată de Sabina Iosub.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close