Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Marc Tarabella: "Trebuie să îi încurajăm pe copii să mănânce sănătos"

Europarlamentarul Marc Tarabella: "Trebuie să îi încurajăm pe copii să mănânce sănătos"

Europarlamentarul belgian Marc Tarabella a vorbit, sâmbătă, în emisiunea "Be EU" de la Antena 3, despre noile măsuri pe care vrea să le ia UE pentru a încuraja consumul de fructe și legume sănătoase de către copii în școli.

Europarlamentarul Marc Tarabella: "Trebuie să îi încurajăm pe copii să mănânce sănătos"
Sursa foto: captura Antena 3
de Gabriel Dano    |    24 Sep 2022   •   10:50

"Este vorba de programul de distribuire în școli de fructe, legume și lapte. Și am decis și am obținut să dăm un avantaj, prioritate producătorilor locali, cu o legătură directă, dacă se poate, între producător și școli, și, de asemenea, să aibă prioritate fructelor de sezon, de pildă.

De asemenea, dacă școlile vor. să poată lua nu doar produse locale, ci poate chiar organice sau să ia de la producătorii mici. Și ceea ce am văzut în statele membre cu ani în urmă este că multe țări nu au folosit foarte eficient acest buget.

Bugetul este subutilizat sau, de pildă, în Franța sau în Belgia, țara mea este complicat. Pentru că autoritățile naționale sau regionale au complicat procedurile, de pildă printr-o licitație mare, la nivel național, ei au exclus producătorii locali. Și cred că, astfel, s-a pierdut scopul acestui program", a spus Marc Tarabell, în emisiunea Be EU moderată de Sabina Iosub.

Europarlamentarul belgian afirmă că trebuie să îi încurajăm pe copii să mănânce sănătos.

 

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close