Antena 3 CNN Be EU Extinderea UE: Iohannis a anunţat că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova să fie luată anul acesta

Extinderea UE: Iohannis a anunţat că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova să fie luată anul acesta

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE a Ucrainei și Republicii Moldova să fie luată anul acesta.

Extinderea UE: Iohannis a anunţat că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova să fie luată anul acesta
Sursa foto: Facebook/ Administratia Prezidentiala
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   13:31

România sprijină extinderea UE, a spus șeful statului.

„Politica de extindere a Uniunii Europene este un proces cu valențe strategice, care trebuie continuat. În acest context, am reiterat sprijinul principial și ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei, precum și al partenerilor din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii ale candidaților în procesele de reformă”, a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor pentru Ucraina şi Moldova

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că România vrea ca negocierile de aderare în cazul Ucrainei și Republicii Moldova să înceapă în acest an.

„Totodată, am reiterat susținerea fermă a României pentru adoptarea până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită oficială în Belgia. În cadrul acesteia, el are întâlniri cu premierul și cu regele Belgiei, dar și o vizita la Centrul Belgian de Cercetări Nucleare.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close