Antena 3 CNN Be EU Strategia "Farm to Fork", componentă esenţială a Planului Verde European

Strategia "Farm to Fork", componentă esenţială a Planului Verde European

Garantat prin Declarația Universală a drepturilor omului şi protejat prin legi internaționale şi naționale, accesul la hrană este un drept fundamental al omului.

Strategia "Farm to Fork", componentă esenţială a Planului Verde European
06 Mai 2021   •   00:05

În Uniunii Europeană, asigurarea acestui drept a fost obiectivul principal al Politicii comune în Agricultură încă din 1962.

Dezordinea provocată de pandemia de COVID a zguduit lanțurile de aprovizionare la nivelul Uniunii Europene.

S-a observat cu această ocazie că lanțurile de aprovizionare cu alimente sunt lungi şi implică o mulțime de variabile, care produc pierderi de 20 de procente din totalul producției de alimente din Uniunea Europeană.

Anul 2020 a evidențiat necesitatea de a regândi felul în care felul în care producem, comercializăm şi consumăm hrana, impunând o reformă globală în sistemul alimentar.

Astfel, este necesară trecerea la un nou sistem agroalimentar, mai puternic şi care să asigure hrană de calitate pe care să şi-o poată permite toți cetățenii Uniunii Europene.

Strategia Farm to Fork (de la fermă în furculiţă) pentru alimentație sustenabilă este o componentă principală a Planului Verde European şi va duce la accelerarea acestor schimbări. 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close