Antena 3 CNN Be EU Grecia s-a deschis pentru turişti. Una dintre restricţiile în vigoare - fără muzică la taverene

Grecia s-a deschis pentru turişti. Una dintre restricţiile în vigoare - fără muzică la taverene

La finalul săptămânii trecute, Grecia şi-a deschis sezonul turistic, dar măsurile precaute luate de autorităţi sunt mai dure decât cele din România. Un român stabilit în Thassos a povestit ce măsuri sunt nevoiţi să respecte atât turiştii, cât şi localnicii.

Grecia s-a deschis pentru turişti. Una dintre restricţiile în vigoare - fără muzică la taverene
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    17 Mai 2021   •   14:10

În acest moment, nu sunt foarte mulţi turişti pe teritoriul elen, din cauza faptului că acesta se află încă pe lista galbenă de călătorie a României.

„În următoarea săptămână, Grecia nu reprezintă încă destinația ideală pentru români, dar din iunie este de așteptat să dispară, probabil, cât mai multe dintre restricții. Au fost foarte mulți români care au venit în perioada sărbătorilor pascale, au venit câțiva turiști chiar și în acest weekend, dar nu foarte mulți”, a afirmat românul stabilit în Thassos, Dan Adrian Drăgan, care administreayă şi Forumul Grecia.

Pentru a intra în Grecia, turiştii au nevoie de dovada vaccinării anti-COVID-19, o adeverinţă care să ateste că au trecut prin boală sau un test PCR negativ.

Autorităţile din Grecia au început să relaxeze restricţiile încă din data de 19 aprilie şi vor să continue relaxările treptat, dar nu se ştie încă momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Restricţiile în vigoare din Grecia

Masca de protecţie este încă obligatorie în sapaţiile publice, iar restricţia de circulaţie pe timp de noapte este încă în vigoare, care se aplică începând cu 0:00 şi este valabilă până la 05:00.

O altă restricţie încă în vigoare este interzicerea deplasării într-un autovehiculul a mai mult de 3 persoane adulte, în cazul în care nu fac parte din aceeaşi familie.

Terasele şi plajele sunt deschise, iar restaurantele, tavernele şi magazinele sunt deschise în proporţie de 40-50%.

Muzica este interzisă la taverne

La taverne au voie să stea maxim 6 persoane la aceeaşi masă, iar muzica este interzisă. Motivul acestei măsuri aparent absurde este acela că din cauza gălăgiei am vorbi mai tare, iar acest lucru ar duce la răspândirea virusului.

„Sperăm să se renunțe la chestia asta, pentru că nu așa întâmpinau grecii turiștii, cu liniște, ci cu muzică. În momentul de față nu este atmosfera cu care eram obișnuiți în trecut”, a declarat Dan Adrian Drăgan.

Preţurile şi ofertele pentru turişti

Preţurile au început să revină la nivelul celor din 2019, înainte de pandemie. Interesul turiştilor există, oferte turistice fiind solicitate de aceştia, dar încă nu au începu să facă rezervări.

„Cu siguranță nu ne vom întâlni cu același prețuri din 2020, care a fost un an atipic, când grecii au fost un pic speriați și au coborât prețurile destul de mult, au fost niște oferte de preț foarte bune. Foarte mulți încearcă să facă discounturi sau sunt anumite hoteluri în partea Greciei de Nord care oferă vouchere în momentul în care faci rezervare și ai testul PCR făcut”, a explicat Adrian Drăgan.

Până la acest moment, pe cel puţin 19 insule preferate de turişti au fost aduse doze de vaccin, suficiente pentru a vaccina întreaga populaţie a localnicilor.

Problema vămilor a fost rezolvată

Anul trecut, doar vama Kulata-Promachonas era deschisă. Acum, Grecia are deschise trei vămi: Promachonas-Kulata și Ormenio, deschise non-stop, şi Evzoni, care este deschisă între orele 07:00 - 23:00.

Dan Adrian Drăgan îi sfătuieşte pe români să se informeze din surse oficiale şi autorizate în legătură cu măsurile în vigoare din Grecia, deoarece a observat un decalaj între anunţurile făcute de autorităţile elene şi autorităţile din România.

Sursă: Digi24

×
Subiecte în articol: Grecia turism restricţii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close