Antena 3 CNN Be EU Guvernul de la Chişinău a aprobat Planul de Acţiune pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Guvernul de la Chişinău a aprobat Planul de Acţiune pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Guvernul de la Chişinău a aprobat vineri Planul Naţional de Acţiune pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) pentru perioada 2024-2027.

Guvernul de la Chişinău a aprobat Planul de Acţiune pentru aderarea Republicii Moldova la UE
de Alexandra Dima    |    27 Oct 2023   •   14:47

Începând de azi Republica Moldova are un Plan Naţional de Acţiune pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, realizat în colaborare cu numeroase instituţii şi în urma unor consultări active cu societatea civilă, se arată într-un comunicat al guvernului citat de Moldpress.

Documentul strategic de aliniere a legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar este structurat în conformitate cu cele 33 de capitole şi conţine şapte compartimente, care includ măsurile de implementare ale acţiunilor prevăzute, instituţiile responsabile, termenii de realizare şi sursele de acoperire a cheltuielilor planificate.

"Obiectivul nostru naţional este pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, până în anul 2030. De acum înainte, Planul reprezintă fundamentul nostru pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul acestuia, ne angajăm să adaptăm şi să integrăm legislaţia europeană în cadrul legislaţiei noastre naţionale", a subliniat ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va asigura coordonarea generală a procesului de implementare a Planului, inclusiv după fiecare Raport de Extindere al UE.

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Uniunea Europeană
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close