Antena 3 CNN Be EU Ivan: Conturile vor putea fi controlate

Ivan: Conturile vor putea fi controlate

Ivan: Conturile vor putea fi controlate
19 Noi 2016   •   10:08

Paradisurile fiscale nu sunt o noutate pentru nimeni. Sunt locuri special create pentru a ascunde cât se poate de bine venituri obţinute ilegal, dar şi bani obţinuţi legal pentru care afaceriştii nu vor să plătească taxe.

La un calcul scurt, în jur de 3.000 de miliarde de euro au ajuns în astfel de paradisuri fiscale. În Parlamentul European a avut loc recent o dezbatere pe acest subiect. Dorinţa europarlamentarilor este de a aduce banii înapoi în ţările în care au fost făcuţi.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost unul dintre primii demnitari care au reacţionat în urma scandalului Panama Papers. Paradisurile fiscale vor trebuie să semneze acorduri internaţionale care să le oblige să ofere informaţii este concluzia care s-a desprins dintr-o dezbatere organizată în Parlamentul European.

Cătălin Ivan, delegat de PE să se ocupe de acest proiect, a fost invitatul Sabinei Iosub la ''beEU''. În opinia acestuia, offshore-urile vor trebui să respecte niște standarde internaționale, să intre în acorduri internaționale și să permită acces la informații.

 

 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close