Antena 3 CNN Be EU Județul Buzău, investiție de aproape 130 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru alimentarea cu apă și tratarea apelor reziduale

Județul Buzău, investiție de aproape 130 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru alimentarea cu apă și tratarea apelor reziduale

Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 127 milioane euro din Fondul de coeziune, în vederea rezolvării problemelor de aprovizionare cu apă din județul Buzău, prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată.

Județul Buzău, investiție de aproape 130 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru alimentarea cu apă și tratarea apelor reziduale
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2022   •   17:04

În total, peste 170.000 de locuitori vor beneficia de modernizările rețelei de apă și apă uzată, se precizează într-o informare publicată pe site-ul instituției.

"Acest proiect este un bun exemplu al modului în care, prin investiții în infrastructură, politica de coeziune abordează în mod concret provocări locale.

Grație proiectului, se va economisi apă iar populația va avea acces la apă curată și, de asemenea, se vor crea noi locuri de muncă în etapa de punere în aplicare", a declarat Elisa Ferreira, Comisarul pentru coeziune și reforme.

Proiectul va moderniza 13 sisteme de alimentare cu apă, va crea 57 de puncte de extracție din sursele de apă, va pune la dispoziție 16 kilometri de colectoare pentru apele uzate și 430 km de conducte de canalizare.

Modernizarea sistemului va consolida conformitatea rețelei locale de apă cu directivele UE privind apa potabilă, respectiv apele reziduale urbane, menționează informarea de pe site-ul Comisiei.

Foto: steaguri ale Uniunii Europene în fața sediului de la Bruxelles al Comisiei Europene

×
Subiecte în articol: be EU Buzau apa Comisia Europeana
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close