Antena 3 CNN Be EU Președintele Iohannis, anunț după întâlnirea cu șefa Parlamentului European

Președintele Iohannis, anunț după întâlnirea cu șefa Parlamentului European

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat, vineri, la Bruxelles, la Summit-ul Uniunea Europeană - Uniunea Africană, după ce a participat cu o zi înainte la summit-ul informal al Consiliului European dedicat ultimelor evoluții ale situației de securitate de la granițele Ucrainei.

Președintele Iohannis, anunț după întâlnirea cu șefa Parlamentului European
Sursa foto: Twitter @KlausIohannis
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2022   •   12:40

Iohannis s-a întâlnit vineri cu șefa Parlamentului European.

"Încântat să o cunosc pe Roberta Metsola, președintele Parlamentului European. Am discutat situația de securitate în desfășurare în regiunea noastră și felul în care poate fi sprijinită Ucraina. Este la fel de important ca sprijinul Uniunii Europene pentru Moldova să continue", a scris Iohannis pe Twitter.

Potrivit președinției române, Klaus Iohannis a reiterat în cadrul întâlnirii interesul major al României de a adera la Spațiul Schengen, exprimând apreciere pentru poziția cunoscută a Parlamentului European în favoarea aderării țării noastre.

De asemenea, președintele român a pledat pentru o abordare comună a Uniunii care să vizeze pregătirea unor măsuri ferme și credibile în vederea detensionării situației de la granița estică a Ucrainei, inclusiv sancțiuni.

La rândul său, Roberta Metsola, a exprimat deschidere pentru o colaborare activă cu țara noastră pe dosarele de interes comun și, totodată, a reafirmat susținerea sa și a Parlamentului European pentru aderarea României la Schengen, se spune în comunicatul președinției României.

Joi seară, președintele român a anunțat că țara noastră  este pregătită să primească migranți din Ucraina

"Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune când situația în teren se schimbă", a spus el, după reuniunea Consiliului European.

"Reacțiile pe care le vom avea vor fi comune. Nu va reacționa fiecare țară separat, ci Uniunea Europeană, care are pachete de reacții pregătite. Şi acestea vor fi puse în practică. (...)

Noi avem peste 600 de kilometri de graniță cu Ucraina. Da, suntem pregătiți pentru migranți. În chestiuni de impact economic suntem pregătiți, avem şi noi măsuri specifice pregătite. Ne dorim o soluție diplomatică. Nu își dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni", a precizat Iohannis.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close