Antena 3 CNN Be EU Maria Grapini, despre criza energetică: "Statele membre şi România pot să aplice intervenţii în stabilirea preţului, nu mai pot invoca faptul că nu le lasă directiva UE"

Maria Grapini, despre criza energetică: "Statele membre şi România pot să aplice intervenţii în stabilirea preţului, nu mai pot invoca faptul că nu le lasă directiva UE"

Europarlamentarul Maria Grapini a explicat sâmbătă, la Antena 3 CNN, câteva modificări ale unor regulamente şi directive care sunt favorabile României.

Maria Grapini, despre criza energetică: "Statele membre şi România pot să aplice intervenţii în stabilirea preţului, nu mai pot invoca faptul că nu le lasă directiva UE"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2022   •   11:04

"Vrem, prin această directivă, să clarificăm ce poate să facă la nivel naţional un stat membru şi care sunt normele comune.

Sincer, am ajuns la negocieri foarte bune cu toate grupurile politice, cel puţin din câteva puncte de vedere care zic că sunt de mare interes pentru România.

În primul rând, am cerut să fie cuprinsă în această nouă directivă faptul că statele membre pot să aplice intervenţii publice în stabilirea preţurilor, atunci când apar probleme, cum e acum criza energetică.

Deci, statele membre şi România nu mai pot invoca faptul că nu le lasă directiva UE", a spus europarlamentarul Maria Grapini, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Maria Grapini: "Nu e voie în sezonul rece să se facă debranşări"

De asemenea, Grapini mai spune că nu vrea să mai fim în situaţia în care "consumatorul să nu ştie ce plăteşte" şi este de părere că nu ar trebui să mai vindem energia hidro pe câţiva ani înainte.

"Un alt lucru important pe care l-am introdus este ca debranşarea consumatorului să nu se facă înainte de terminarea litigiului. Acum nu este voie să se debranşezee niciun consumator în sezonul rece, în perioada iernii", a precizat Maria Grapini.

"Pe de altă parte, cred că încă nu sunt identificaţi consumatorii vulnerabili, ei trebuie tintiţi şi sunt în general consumatorii casnici", este de părere europarlamentarul.

×
Subiecte în articol: be EU Maria Grapini
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close