Antena 3 CNN Be EU Noi măsuri europene în criza energetică. Interviu cu Nicolas Gonzalez Casares

Noi măsuri europene în criza energetică. Interviu cu Nicolas Gonzalez Casares

Nicolas Gonzalez Casares, membru al Parlamentului European a vorbit în cadrul emisiunii Be EU cu Sabina Iosub despre măsurile pe care le pot lua statele europene în ceea ce priveşte criza energetică, dar mai ales cum se comportă România în acest caz.

Noi măsuri europene în criza energetică. Interviu cu Nicolas Gonzalez Casares
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Sep 2022   •   11:34

Într-un interviu acordat Sabinei Iosub în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, Nicolas Gonzalez Casares, a vorbit despre ce soluţii sunt luate la nivel european pentru o problemă uriaşă cu care se confruntă omenirea încă de acum un an.

"După un an, cred că suntem într-o situaţie mai rea decât înainte. Şi în ţara mea (n.r. Spania) şi în celelalte ţări, am avut semnale că o să ne confruntăm cu această problemă. Iar acum, totul este şi mai rău din cauza războiului din Ucraina.

Preţurile la gaze au crescut extrem de mult. Este incredibil cât de mare este preţul acum. Nici consumatorii casnici, nici companiile nu şi-l pot permite, aşa că trebuie să căutăm noi soluţii.

De exemplu, în Spania, am găsit o soluţie care a constat într-o limitare a preţului la gazele folosite pentru electricitate, soluţie care se numeşte "Iberian Exception" şi aceasta a funcţionat, dar acum avem nevoie de o soluţie la nivel european, nu doar una locală.

Avem nevoie de o soluţie europeană pentru aceste preţuri şi acum este momentul să o găsim, pentru că situaţia este tot mai rea şi vine iarna. Trebuie să fim pregătiţi pentru asta", a spus Nicolas Gonzales Casares, membru al Parlamentului European, în cadrul emisiunii Be EU.

Interviul complet, în materialul video de mai sus.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close