Antena 3 CNN Be EU Pachetul european Fit for 55, urmare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Emma Wiesner: "Primul pas a fost sa actualizăm obiectivele climatice de la 45% la 55%"

Pachetul european Fit for 55, urmare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Emma Wiesner: "Primul pas a fost sa actualizăm obiectivele climatice de la 45% la 55%"

Europarlamentarul Emma Wiesner a fost invitata Sabinei Iosub în studiul Be EU din Parlamentul European de la Bruxelles. Aceasta a dat detalii despre pachetul climatic ambițios Fit for 55, esențial pentru adoptarea unor măsuri de urgență privind schimbările climatice în toate țările membre UE.

Pachetul european Fit for 55, urmare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Emma Wiesner: "Primul pas a fost sa actualizăm obiectivele climatice de la 45% la 55%"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Iun 2022   •   10:54

"Acum este momentul să acționăm în ceea ce privește schimbările climatice, iar acest pachet este o reacție la Acordul de la Paris, pe care Europa l-a semnat, fiind de acord să rămână sub o creștere a temperaturii de 1.5 grade Celsius", spune Emma Wiesner.

"Reacția atunci a fost că trebuie să adaptăm obiectivele climatice, pentru că cele pe care le avea Europa nu puteau să ne ducă la nivelul dorit.

Consecința semnării acelui acord internațional la Paris a fost că am readus la zi obiectivele climatice, așa încât acum trebuie să adaptăm toate reglementările legate de climă, care să ne ajute să atingem acel obiectiv. 

Primul pas a fost să actualizăm obiectivele climatice europene de la 45% la 55%. Am actualizat schema de emisii, mecanismul de ajustare la graniță în ceea ce privește emisiile de carbon, regulile legate de bioenergie, eficiență energetică, energie regenerabilă. Toate aceste reglementări contribuie la atingerea acestor obiective privind clima", a explicat europarlamentarul.

×
Subiecte în articol: be EU Emma Wiesner schimbările climatice
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close