Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European lucrează la un acord privind Politică Agricolă a UE după 2023

Parlamentul European lucrează la un acord privind Politică Agricolă a UE după 2023

Parlamentul European lucrează, săptămâna aceasta, în comisiile de specialitate. Negociatorii Parlamentului, Consiliului și Comisiei au reuniuni pentru a încerca să încheie un acord politic, privind Politica Agricolă a Uniunii Europene, după 2023.

Parlamentul European lucrează la un acord privind Politică Agricolă a UE după 2023
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   22:34

Totodată, joi, Comisia pentru mediu a Parlamentului European va răspunde noii strategii a UE, privind biodiversitatea. Aceasta include propunerea europarlamentarilor de stabilire a unor zone protejate, pentru cel puțin 30% din suprafața terestră și maritimă.

Proiectul de text solicită un cadru de guvernanță în materie de biodiversitate obligatoriu din punct de vedere juridic, similar Legii Climei și un set de obiective obligatorii pentru 2030 și 2050.

De asemenea, textul include și solicitarea încheierii unui Acord de la Paris, privind biodiversitatea în cadrul conferinței ONU, din octombrie 2021.

Cinci milioane de euro, destinate statelor afectate negativ de Brexit

Comisia pentru dezvoltare regională a votat cu privire la rezerva de ajustare la Brexit. Este un instrument financiar, în valoare de cinci miliarde de euro, conceput pentru a ajuta țările din blocul comunitar să contracareze consecințele economice și sociale negative ale brexitului.

Deputații din Parlamentul European au adoptat un proiect de mandat de negociere, pentru a iniția discuții cu guvernele statelor membre pentru a ajunge la un acord, cu privire la forma finală a instrumentului.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close