Antena 3 CNN Be EU Președinta Comisiei Europeane anunţă atingerea ţintei de vaccinare anti-COVID a 70% dintre adulţii din UE

Președinta Comisiei Europeane anunţă atingerea ţintei de vaccinare anti-COVID a 70% dintre adulţii din UE

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că a fost atinsă ţinta de vaccinare împotriva COVID-19 a cel puţin 70% din populaţia adultă a Uniunii Europene. Obiectivul fusese stabilit la începutul acestui an.

Președinta Comisiei Europeane anunţă atingerea ţintei de vaccinare anti-COVID a 70% dintre adulţii din UE
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    31 Aug 2021   •   23:46

''70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi complet. Vreau să mulţumesc multor oameni pentru că au făcut posibilă această realizare măreaţă'', a scris, marți, pe Twitter, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Dar trebuie să mergem mai departe! Avem nevoie de mai mulți europeni pentru a vaccina. Și trebuie să ajutăm și restul lumii să vaccineze. Vom continua să ne sprijinim partenerii.", a adăugat aceasta.

Acest anunţ înseamnă că cel puţin 225 de milioane de persoane au primit două doze din vaccinurile Pfizer/BionTech, AstraZeneca sau Moderna sau doza unică de vaccin Johnson & Johnson.

În luna ianuarie, Comisia declara că ''în vara lui 2021, statele membre ar trebui să aibă vaccinată 70% din populaţia adultă''. 

România şi-a vaccinat complet doar 30% dintre adulţi.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close