Antena 3 CNN Be EU Procurorii europeni ar putea investiga fondurile pentru energia verde

Procurorii europeni ar putea investiga fondurile pentru energia verde

Investițiile în tranziția la energia verde vor fi monitorizate în viitor. Procurorii de la Parchetul european vor primi atribuții și în acest sens, astfel că vor putea verifica când și unde vor fi folosite fondurile europene pentru acest domeniu.

Procurorii europeni ar putea investiga fondurile pentru energia verde
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    06 Noi 2021   •   10:30

În plus, procurorii vor investiga și infracțiunile de mediu. Din iunie, de când Parchetul european a început să funcționeze, a deschis peste 300 de investigații privind fraude cu fonduri europene în valoare de 4,5 miliarde de euro.

"Fiecare stat european va avea proprii procurori care se vor ocupa de probleme la nivel național, pentru că sunt sisteme judiciare diferite, așa încât sunt multe practici la nivel de tribunale și tocmai aceasta este ideea, de a lărgi atribuțiile lor.

Acum ei se ocupă doar de infracțiuni financiare, dar vor fi incluse și cele verzi în sarcinile lor. Este important să accentuez că suntem acum în perioada de tranziție către economii verzi, așadar vor fi foarte mulți bani alocați pentru această tranziție, așa că va fi o tentație mare să se folosească de aceștia, nu doar în Uniunea Europeană, ci și în alte părți ale lumii, pentru că sunt foarte mulți bani care sunt investiți în afară așa că eu cred că este o idee bună să lărgim puțin sfera de activitate a acestor procurori europeni", a declarat europarlamentarul sloven Klemen Groselj, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close