Antena 3 CNN Be EU Programul european care poate ajuta copiii vulnerabili din România

Programul european care poate ajuta copiii vulnerabili din România

Sabina Iosub a discutat, sâmbătă, la Be EU, cu invitații săi, un subiect care ne va ajuta și pe noi în România, odată ce va fi pus în practică: "Garanția pentru copii".

Programul european care poate ajuta copiii vulnerabili din România
de Gabriel Dano    |    28 Aug 2021   •   11:14

Sună ciudat, dar este un program decis la nivel european, dezbătut ani de zile și care va fi implementat în perioada următoare. În cel fel, ce trebuie să facă România și cum putem să protejăm copiii cei mai vulnerabili, au explicat, la Be EU, europarlamentarii Dragoș Pâslaru și Eugen Tomac.

"Acest program, 'Garanția pentru copii' înseamnă accesul copiilor la educație, la sănătate, la o masă caldă, cel puțin, pe zi, deci la condiții de nutriție corespunzătoare, la locuire și la servicii sociale care să le permită copiilor să se dezvolte", a s pus Dragoș Pâslaru, europarlamentar RENEW (USR-PLUS).

"În primul rând, cred că este extrem de important să punem accent pe faptul că Uniunea Europeană, prin această 'Garanție pentru copii', vrea să le ofere o șansă în plus copiilor din zonele vulnerabile. Sunt 18.000.000 de copii în Uniunea Europeană care trăiesc la limita sărăciei și, din acest punct de vedere, statele membre vor avea prin acest program un instrument nou, mult mai eficient prin care vor putea acorda asistență medicală, vor putea interveni astfel încât copiii din aceste zone să poată avea acces la educație

Dacă vreți, va exista un kit, un set de facilități pe care statele membre vor trebui să le acceseze, iar aceste resurse care vor merge către copiii vulnerabili vor fi un pas uriaș înaint", a spus, la rândul său Eugen Tomac, europarlamentar PPE (PNL).

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close