Antena 3 CNN Be EU Rezervați-vă locul la Zilele UE ale datelor deschise!

Rezervați-vă locul la Zilele UE ale datelor deschise!

Zilele UE ale datelor deschise vor avea loc integral online în perioada 23-25 noiembrie și înscrierile au început: vă puteți rezerva deja locul! 

Rezervați-vă locul la Zilele UE ale datelor deschise!
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    15 Noi 2021   •   13:52

Acestea vor include EU DataViz, o conferință privind datele deschise și vizualizarea datelor pentru administrațiile publice, în perioada 23-24 noiembrie, și EU Datathon, concursul anual al UE pentru date deschise, pe 25 noiembrie, potrivit unui comunicat al CE.

Cu scopul de a „modela viitorul nostru digital cu date deschise”, evenimentele vor evidenția beneficiile datelor deschise, ale vizualizării acestora și ale reutilizării lor pentru sectorul public din UE, cetățeni și întreprinderi. Programul este conceput astfel încât să aducă beneficii unei audiențe largi, inclusiv experți, persoane pasionate de date deschise și publicul larg.

Zilele UE ale datelor deschise vor include EU DataViz, o conferință privind datele deschise și vizualizarea datelor pentru administrațiile publice, în perioada 23-24 noiembrie, și EU Datathon, concursul anual al UE pentru date deschise, pe 25 noiembrie. Diverse etape pregătitoare au fost deja finalizate.

Cererea de propuneri pentru ambele părți ale evenimentului s-a încheiat la 21 mai și a avut ca rezultat 247 de propuneri primite din partea a 47 de țări. Cele mai bune dintre aceste propuneri au fost integrate în programul conferinței EU DataViz și au avut ca rezultat selectarea a nouă echipe finaliste ale EU Datathon care își vor prezenta aplicațiile în finalele concursului.

Pe lângă faptul că oferă un forum pentru schimbul de idei, experiențe și bune practici legate de datele deschise și de vizualizarea acestora, Zilele UE ale datelor deschise urmăresc să creeze punți între administrația publică, mediul academic, sectorul public și societatea civilă, toate acestea urmând să fie reprezentate.

În plus, participanții înregistrați vor beneficia de o platformă specifică de colaborare în rețea, care va fi disponibilă din această toamnă, menită să inspire dialogul creativ înainte de eveniment și după acesta. Înscrieți-vă la Zilele UE ale datelor deschise și deveniți parte a comunității de date deschise din UE.

×
Subiecte în articol: date deschise Zilele UE be EU
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close